Hlavní obsah

Za necelých 14 dní dostala TOP 09 další tři milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Strana TOP 09 si za necelá dva týdny přišla na další téměř tři milióny korun. Vyplývá to ze seznamu sponzorů, který partaj aktualizovala tuto středu. TOP 09 tak disponuje celkem 17,7 miliónu korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Miroslav Kalousek (vlevo) s Karlem Schwarzenbergem

Článek

Na seznamu přibyli další dva miliónoví sponzoři - Miroslav Božetický z Chrudimi, člen představenstva stavební společnosti Strabag a Zdeněk Harapát z Českého Meziříčí, jehož jméno figuruje v několika firmách, například Ovinon, Biodam či Slévárna hliníku.

Půl miliónu korun na konto TOP 09 věnoval také Jan Husák z Karlových Varů - podle výpisu z obchodního rejstříku je ve městě toto jméno totožné se jménem člena představenstva Karlovarských minerálních vod.

Největším sponzorem strany i nadále zůstává veterinář a podnikatel Dušan Novotný s darem ve výši 11 miliónů korun. Brněnský veterinář tehdy své počínání komentoval s tím, že si od svého daru slibuje snad jen to, že se k moci dostane pravicová vláda. [celá zpráva]

Na chod strany přispěli také někteří členové vedení, či manžel bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové, která povede jihočeskou kandidátku TOP 09.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám