Hlavní obsah

ODS osloví voliče s novým erbem: ptákem v modrém srdci

Novinky, Jiří Mach

ODS vytáhlo do předvolební kampaně s novým logem. Pták z původního znaku zůstává stejný, pouze nabyl bílé barvy a ocitl se v modrém poli ohraničeném obrysem srdce. Šéf mediálního oddělení strany Martin Kupka ve středu sdělil Novinkám, že logo by se mělo během kampaně objevovat na billboardech a internetových bannerech.

Článek

"Zatím počítáme s tím, že bychom ho používali jen k volbám,“ odpověděl na Kupka na dotaz, zda občanskodemokratický pták zůstane v srdci definitivně. Mluvčí také vysvětlil, že strana chce novým logem vyvolat u občanů emoce s tím, že právě srdce by mělo zaručit, aby reakce byly pozitivní.

"Doufáme, že spojení hlavního symbolu loga ODS se srdcem, se bude spojovat jen s pozitivními významy, které má každý se srdcem spojeny. Jde spíše o emoci, o to, co si opravdu lidé ve spojení s tímto symbolem představí. Jestli to bude pro někoho statečnost, pro někoho odvaha, pro někoho třeba nějaká silná vazba - toto všechno se v něm může skrývat," vysvětlil Kupka.

Nedávno si změnila logo také nově vzniklá strana Miroslava Kalouska TOP 09. Střechy nad písmeny a číslicemi evokující pocit bezpečí neměly dlouhého trvání kvůli stížnostem stranických příznivců, kterým vadila podobnost s logy stavebních firem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám