Hlavní obsah

Čunek kvůli své kauze podává trestní oznámení

Právo, jfk

Sérii trestních oznámení na policejní a justiční orgány, které údajně zkresleně informovaly veřejnost o jeho kauze, připravuje senátor a bývalý vicepremiér Jiří Čunek (KDU-ČSL). „Tito lidé musejí z justice a z policie odejít,“ řekl v úterý Právu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Čunek

Článek

Po Marcele Urbanové, své bývalé sekretářce, která proti němu svědčila v údajné korupční kauze prodeje bytů ve Vsetíně, podal minulý týden rovněž na Vrchní státní zastupitelství v Olomouci trestní oznámení.

Jak informoval Týden.cz., Čunkovi vadí, že z vrchního státního zastupitelství unikly informace z dozorového spisu nad prací podřízených státních zastupitelství v jeho kauze. Zpráva se pak objevila na webových stránkách Výboru na obranu Marcely Urbanové (VOMU).

„Jde o podání, které je označeno jako trestní oznámení, ale není nijak konkretizováno,“ sdělila Právu olomoucká vrchní státní zástupkyně Milena Hojovcová.

„Budeme rozhodovat, zda oznámení přijmeme, v takovém případě by šlo o podezření ze zneužití pravomoci veřejného činitele a případ bychom předali místně příslušnému Okresnímu státnímu zastupitelství v Olomouci,“ dodala žalobkyně. Že by informace z dozorového spisu unikly z jejího úřadu, Hojovcová odmítá. Vyloučilo to údajně už provedené interní šetření.

„Mohu za sebe říci pouze to, že mi není jasná souvislost mezi tímto trestním oznámením a informacemi zveřejněnými na stránkách VOMU, protože všechny tyto informace byly získány zákonným způsobem,“ prohlásil v úterý člen výboru Jan Schneider.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám