Hlavní obsah

Topolánkův zpáteční let z Toskánska stál 150 tisíc

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 150 tisíc korun bude stát ODS urychlený návrat jejího šéfa Mirka Topolánka minulý pátek z Itálie do Prahy. Právu to v úterý v SMS potvrdil místopředseda Ivan Langer.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Mirek Topolánek na tiskové konferenci

Článek

"Mrzí mě, že se v souvislosti s cestou Mirka Topolánka z Itálie zpět do Prahy objevily další spekulace. Pokládám proto za nutné předložit následující informace. Požádal jsem Mirka Topolánka osobně, aby zkrátil dovolenou a vrátil se do Prahy dříve před zahájením své kampaně,“ napsal Langer.

"Využil proto místo vozu, kterým do Itálie přijel, charterového letu malého dopravního letadla společnosti Travel Service. Vzhledem k důvodům a okolnostem předčasného návratu hradí náklady na tento let ve výši 150 tisíc korun ODS. Faktura je na cestě a bude proplacena v nejbližší době,“ dodal Langer.

Foto: archiv, Novinky

Podle mluvčího ODS Martina Kupky strana fakturu již ve středu zveřejní. Travel Service na webu nabízí byznysovou Cessnu 680 Citation Sovereign pro devět cestujících. Stroj je vybaven barem, toaletou či satelitním telefonem.

Jeep není v běžné nabídce pronájmů

Vozidlo značky Jeep, které v Toskánsku používal Topolánek, nepatří do standardní nabídky pronájmu automobilů společnosti Sixt, kterou lze najít na internetu.

Petr Kosmák, obchodní ředitel firmy Sixt, Právu řekl, že to, že konkrétní značka není uvedena na internetu, neznamená, že společnost pronájem požadovaného vozu nemůže zařídit. Vůz s českou registrační značkou 1AF 23 63 zůstal u vily.

Na diskusním fóru dopravního serveru K-report.net, kde uživatelé také zveřejňují fotografie nejnovějších registračních značek, byl právě tento vůz zachycen již 26. června, tedy deset dní před Topolánkovým odjezdem, v pražské Sokolovské ulici. V rozích držáku registrační značky je možné rozeznat logo firmy Sixt.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám