Hlavní obsah

Šéf zelených Liška se na jihu Moravy utká s Topolánkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modřice

Volební souboj na podzim na jižní Moravě svedou dva předsedové stran. Stranu zelených tam povede do předčasných sněmovních voleb Ondřej Liška. Za lídra ho v sobotu zvolili v Modřicích u Brna delegáti krajské konference. Střetne se tak mj. s předsedou ODS Mirkem Topolánkem.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ondřej Liška

Článek

Za Lišku se na kandidátce zařadily osobnosti regionální politiky: starostka Brna-Nového Lískovce Jana Drápalová, brněnský zastupitel a ekolog Mojmír Vlašín a starostka Ostopovic na Brněnsku a krajská předsedkyně zelených Zuzana Benešová.

Liška bude mít ve volbách silné soupeře. ODS na jihu Moravy vede předseda Mirek Topolánek, ČSSD místopředseda Bohuslav Sobotka a lidovce bývalý hejtman Stanislav Juránek. Další dvě strany - KSČM a TOP 09 postavily do čela ženy - poslankyni Zuzku Bebarovou-Rujbrovou a děkanku podnikatelské fakulty brněnské techniky Annu Putnovou.

Liška dnes řekl, že volby na jihu Moravy budou v mnohém rozhodující a na volební souboj se těší.

Liška, který pochází z Brna, na jihu Moravy vedl zelené i při posledních sněmovních volbách. Tehdy pro stranu získal v regionu jediný poslanecký mandát. Řekl, že dnes je ve zcela jiné pozici. Zatímco v roce 2006 kandidoval coby neznámý mladý politik, nyní má za sebou zkušenost ministra školství a stranu má vést do příštího sjezdu, uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám