Hlavní obsah

Srpen slibuje velmi teplé počasí

Srpen bude podle meteorologů teplotně nadprůměrný, naopak srážek by mělo být méně než obvykle. Nejtepleji by mělo být začátkem měsíce, ale i další týdny by měly být příjemně letní, byť zřejmě nebudou atakovat tropické hodnoty. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi, kterou v pátek vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Michaela Říhová, Právo

Článek

Tropické třicítky meteorologové očekávají zejména o víkendu a příští týden, kdy by nejvyšší denní teploty mohly dosáhnout až 33 stupňů Celsia, místy však hrozí i přeháňky nebo bouřky. Příští víkend by pak mělo přijít ochlazení.

Druhá srpnová dekáda začne polojasným až oblačným počasím s deštěm, přeháňkami i bouřkami. Denní teploty vystoupí na 28 stupňů, přechodně se dají očekávat až třicetistupňová vedra. Nejnižší noční teploty budou kolísat mezi 17 až 11 stupni.

Posledních deset srpnových dní převládne v Česku oblačno, na většině území se očekávají přeháňky, ojediněle i bouřky. Oblačnost se však bude postupně zmenšovat a srážek ubývat.

Teploty se budou na konci prázdnin pohybovat mezi 19 až 25 stupni, místy vystoupí až na 28 stupňů. V noci už se ochladí, teploměr by měl ukázat čtrnáct až osm stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám