Hlavní obsah

Rumunští Romové by si podle Kocába měli hledat placené bydlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupina několika desítek rumunských Romů, kteří už několik dní pobývají v Praze, by si v českém hlavním městě měla podle ministra pro lidská práva Michaela Kocába hledat placené bydlení. Skupina nyní žije u počernického rybníka. Oblast je chráněná.

Foto: Vít Hnízdil, Právo

Romské tábořiště na Pražačce

Článek

Kocáb v rádiu Impuls ve středu večer uvedl, že tito Romové nejsou nemajetní, mají "mercedesy a zlaté prsteny", a tak by si měli pobyt v kempu či hotelu zaplatit.

Rozvětvená rodina do ČR přijela za těžce zraněným chlapcem, který je v pražské vinohradské nemocnici. Topil se při koupání u Staré Boleslavi. Chlapec je jejich budoucím králem. Skupina první dny pobývala v kempu na Žižkově. Pobyt jí platila sbírka mezi obyvateli. Poté se Romové odstěhovali a utábořili se v Počernicích.

"Rumunští Romové si musí uvědomit, že jsou na území České republiky, že žijeme ve dvacátém prvním století a že zde platí určité zákony o pobytu cizinců o chování a dodržování zásad slušnosti, hygieny, morálky v této zemi," sdělil Kocábův poradce pro otázku romské komunity Zdeněk Guži.

Reklama

Výběr článků

Načítám