Hlavní obsah

Paroubek přiznal ztrátu voličů

Právo, Jiří Ovčáček

Šéf ČSSD Jiří Paroubek v nejnovějším vnitrostranickém bulletinu, který má Právo k dispozici, přiznal, že jeho strana musí získat zpět pět až sedm procent voličů, kteří byli ochotni volit soc. dem. ještě před dvěma měsíci.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek je jediným kandidátem na předsedu ČSSD.

Článek

Podle analýzy agentury STEM pro Lidový dům ČSSD těsně zaostává za konkurenční ODS, uvedl Paroubek.

Lídr soc. dem. vyzývá spolustraníky v bulletinu, který napsal na závěrečné části své dovolené, aby se nenechali současným vývojem volebních preferencí znejistit. „Podle volebních preferencí STEM, na základě analýzy provedené pro nás, jsme zaostali za ODS poměrně těsně (28,7 % ku 29,2 %),“ uvedl.

Podle průzkumu CVVM, který byl zveřejněn skoro před třemi týdny, byl však v červnu poměr ODS a ČSSD 35:30 procentům. Od jara se preference soc. dem. zhoršují, za ODS už byla v několika průzkumech.

„Myslím, že půjde o to, abychom naší volební kampaní a zejména naší politikou v těch zhruba deseti týdnech, co zbývají do voleb, dokázali oslovit těch 5 až 7 % voličů navíc, kteří byli ochotni dát nám hlas ještě před dvěma měsíci,“ sdělil Paroubek. „Šance na volební vítězství jsou stále velmi dobré,“ míní.

„Máme zhruba dva a půl měsíce na to, abychom získali veřejnost opět na svou stranu, po volební prohře, kterou jsme zažili počátkem června ve volbách do Evropského parlamentu,“ uvedl.

Ostrý start volební kampaně plánuje ČSSD na počátek srpna. „V úterý 4. srpna již zahajujeme volební kampaň ČSSD na jižní Moravě,“ informoval Paroubek. Den před tím strana spustí nové webové stránky. „V pondělí 3. srpna budeme veřejnosti prezentovat náš nový stranický web. Máme mnohem větší ambici než dříve prostřednictvím internetu oslovit větší okruhy občanů,“ napsal předseda.

Anketa

Podaří se ČSSD do voleb získat zpět své ztracené voliče?
Ano
15,9 %
Ne
81,3 %
Nevím
2,8 %
Celkem hlasovalo 15888 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám