Hlavní obsah

Z Británie si přivezli virus prasečí chřipky další tři Češi

– Pardubice • Aktualizováno

Počet Čechů nakažených prasečí chřipkou stoupl na 32. U sedmnáctileté dívky z Pardubic se vyskytly příznaky po návratu z Velké Británie, její stav je však velmi dobrý. Informovala o tom vedoucí protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice v Pardubicích Inna Valentová. Ministerstvo zdravotnictví ohlásilo ještě další dva případy, kdy se objevily příznaky nákazy virem Pandemic(H1N1)po návratu z Británie.

Článek

"Sedmnáctiletá žena se vrátila z třítýdenního studijního pobytu v Anglii. Její zdravotní stav je velmi dobrý, bez teplot a obtíží. Předpokládáme, že ve čtvrtek půjde do domácí izolace," uvedla Valentová. Pacientka nesmí opustit byt, přijímat návštěvy, musí používat roušku a sledovat svůj zdravotní stav.

V Pardubickém kraji je to první potvrzený případ výskytu této nemoci. Chorobou se už dříve, rovněž v Británii, nakazila i další mladá žena z Pardubického kraje, ta však má podle Valentové v Poličce pouze formální trvalé bydliště a žila v Praze; v zahraničí pobývala rok a půl.

Ministerstvo zdravotnictví potvrdilo ve středu také další dva případy nákazy virem Pandemic (H1N1). Po návratu z Velké Británie byla další mladá žena vyšetřena v nemocnici na pražské Bulovce. Ženě byly podána antivirotika, poté byla v dobrém klinickém stavu poslána do domácí péče.

Z Velké Británie si přivezl pandemický virus také 53letý muž. Ten byl ve dnech 11. až 13. července na návštěvě u příbuzných, v pondělí byl pak vyšetřen na Infekčním oddělení v Českých Budějovicích. Nyní se nachází v domácí izolaci.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám