Hlavní obsah

TOP 09 mění své logo nejen kvůli Starostům

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Modrožluté značce TOP O9 zastřešené dvěma lomenými linkami odzvonilo. Alespoň v té podobě v jaké byla dosud prezentována. Kvůli čerstvě uzavřenému partnerství konzervativní strany Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska s hnutím Starostů a nezávislých a dalším okolnostem se rozhodlo vedení své logo restaurovat. Jeho konečnou podobu zveřejní strana na pátečním brífinku, pracovní varianty však byly známy již ve čtvrtek.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Od pátku bude mít Miroslav Kalousek logo nové.

Článek

Vedle toho, že TOP 09 hodlá do svého loga zapustit i odkaz na Starosty a nezávislé, svoji roli sehrál i facebook a další diskuze na internetu, kde dosavadní logo budilo rozsáhlou kritiku i mezi příznivci strany.

"TOP 09 se rozhodla pro nové logo také proto, že nejsme hluší a slepí k názorům. Ta debata byla na stávající podobu loga kritická, proto jsme se dohodli, že vyslyšíme tyto hlasy a zkusíme vymyslet nějaké nové logo,“ sdělil Novinkám volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.  

Bývalý ministr financí a někdejší šéf lidovců Miroslav Kalousek zaregistroval logo strany TOP 09 podle některých informací již v dubnu na Úřadu průmyslového vlastnictví. Kalousek si údajně nechal tehdy zaregistrovat sedm možných variant loga, které měli vytvořit jeho kamarádi grafici.

Logo, které si nakonec přípravný výbor zvolil, se však na internetu stalo terčem kritiky. Diskutérům se nelíbila například volba barvy, ale především dvě stříšky nad zkratkou, které u mnohých lidí evokovaly spíše loga stavebních společností.

“Bohužel jde opět o značku, která úroveň vizuální komunikace v politice nepozvedne…” uvedl například na svém webu grafický časopis Font. “Na toto logo hledíme opět s rozpaky (mírně řečeno). Jací grafici by připravili značku, která primitivní stylizací střechy zapadá mezi stovky amatérských log stavebních firem?” ptá se autor webu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám