Hlavní obsah

Případ Bušiny je podle Sobotky varováním pro všechny hejtmany

Právo, jov

Druhý muž ČSSD Bohuslav Sobotka považuje kauzu Filipa Bušiny, spolupracovníka středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD), za varování pro všechny hejtmany z řad jeho strany. Ti by podle něj měli věnovat velkou pozornost tomu, koho si přivádí na krajské úřady.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Bývalý investiční náměstek středočeských krajských nemocnic Filip Bušina na snímku z doby, kdy reprezentoval Česko v boxu.

Článek

„Myslím, že po těch krocích, které byly ve středních Čechách podniknuty, my už s panem Bušinou nemáme nic společného. A já si nemyslím, že do doby, než celá věc bude objasněna v rámci trestního řízení, s tím cokoliv společného mít budeme,“ řekl v pondělí Sobotka na dotaz Práva, zda by se měla strana situací zabývat například proto, že by ji kauza mohla poškodit před sněmovními volbami.

Bušina už rezignoval na funkci ekonomického náměstka středočeských nemocnic, v ČSSD má přerušeno členství. Je podezřelý mimo jiné z rozsáhlých daňových úniků. [celá zpráva]

Na otázku, zda soc. dem. nezvažuje v krajích například nějakou formu personálního auditu, pak Sobotka uvedl: „Nemyslím si, že je potřeba věnovat tomu nějakou speciální pozornost, provádět nějaké školení mužstva při této příležitosti. Určitě je to varování, upozornění pro všechny naše krajské reprezentace.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám