Hlavní obsah

Další uzavírka na Letné brzdí průjezd rozkopanou Prahou

Novinky, alt
Praha

Lidé, kteří chtějí projet Prahou přes Letnou, mají od soboty další komplikace. Kromě stavby tunelu Blanka, kvůli které je zavřená část ulice Milady Horákové, je od soboty pro auta zavřená i Veletržní ulice. V pondělí se na objízdných trasách tvořily kolony, v nichž řidiči stáli i půl hodiny. To není pro prázdninový provoz obvyklé.

Článek

Problémy se netvořily v samotném místě uzavírky, nýbrž na trasách, které na Veletržní směřují. Objížďky v obou směrech vedou přes Letenský tunel. Dopravu v něm řídila policie. Zcela ucpaná byla v pondělí ráno Argentinská ulice.

V oblasti už navíc provoz komplikuje dlouhodobé uzavření ulice Milady Horákové kvůli stavbě tunelu Blanka. Řidiči musí jezdit kolem obřího staveniště po alternativní trase přes letenský park, což především mimopražským může působit problémy.

O víkendu nová uzavírka dopravu výrazně nekomplikovala, situace se ale změnila s nástupem pracovního týdne. "Naše obavy se potvrdily. V ranní špičce byl provoz výrazně silnější," řekla ČTK mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Problémy podle ní byly i v Korunovační ulici, v ulici Pod Kaštany, Milady Horákové a na Štefánikově mostě.

Problémy budou i v dalších dnech, protože  uzavírka klíčové komunikace potrvá do 20. září. V ulici se opravují inženýrské sítě a teplovody. Některé z nich se naposledy opravovaly v první polovině 20. století.

Bloudění v jednosměrkách

Podle policistů bude nějakou dobu trvat, než si lidé najdou vlastní objízdné trasy. Ta doporučená vede z Argentinské ulice na nábřeží, poté do Letenského tunelu nebo dál po nábřeží až do Chotkovy ulice. V opačném směru lidé mohou řidiči sjet do Letenského tunel, poté na Štefánikův most a najet na magistrálu. 

Další možností je projet směrem od Letenského náměstí přímo směrem na Strossmayerovo náměstí. V oblasti se změnily jednosměrky. Provoz v uličkách je ale pro neznalé tamních podmínek zmatený.

Trvá i omezení Jižní spojky

Volnější prázdninový provoz brzdí i omezení na dalších klíčových komunikacích. Trvá omezení na Jižní spojce, kde je u sjezdu na ulici Ryšavého omezen jeden jízdní pruh. Frézuje se tam vozovka a uzavírka potrvá do 19. července.

Kolony se tvoří i ve Francouzské ulici v Praze 2 kvůli uzavřené Sázavské ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám