Hlavní obsah

Teploty půjdou ke třicítce, jasno ale nebude

Novinky, alt

Meteorologové slibovali na tento týden nejteplejší počasí z celého července. Teploty sice budou přesahovat 30 stupňů, uprostřed týdne je ale doprovodí bouřky a místy i přívalové srážky.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Nejhezčími dny v týdnu by měly být v pondělí a čtvrtek

Článek

Oteplovat se bude už během pondělí díky přílivu teplého vzduchu od jihozápadu, rtuť teploměrů vyšplhá na 23 až 27 stupňů. "Bude polojasno, bouřky budou jen ojediněle," řekl Novinkám Petr Hofman ze společnosti Meteopress.

Srážky budou během úterý kvůli studené frontě od západu spíše zesilovat, vrcholu pak dosáhnou ve středu. 

V noci na úterý klesnou teploty na 17 až 13 stupňů, přes den se pak dostanou na 27 až 31. Ve středu pak bude ještě o stupeň tepleji, jasno ale ani při tropických teplotách nebude. "Bouřky budou přecházet od severovýchodu k jihozápadu postupně po celém území."

Ve čtvrtek bude srážek ubývat, ale bude se i mírně ochlazovat. "Čtvrtek by spolu s pondělkem mohly být nejhezčími dny tohoto týdne," doplnil Hofman. Čtvrteční maximální teploty budou 27 až 28 stupňů. "Bude stále vysoká vlhkost a vyšší teploty," řekl meteorolog. Po ránu bývá vlhkost stále kolem 90 procent, což je pro střední Evropu vysoké číslo. [celá zpráva]

V pátek a v sobotu se počasí opět pokazí. Přijde další tlaková níže se srážkami.

Deštivé počasí je obvyklé

Deště a bouřky v posledních týdnech pokazily mnoha lidem naplánovanou dovolenou. Podle meteorologa je ale deštivé počasí pro konce července a začátek června obvyklé. "Počasí v těch týdnech nebývá příliš stabilní," řekl Hofman. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám