Hlavní obsah

V Benešově nad Ploučnicí pohřešují po povodních ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov nad Ploučnicí
Aktualizováno

V Benešově nad Ploučnicí je od ničivé sobotní povodně nezvěstná žena ve středním věku. Zmizení matky nahlásila až v neděli odpoledne její dcera. Policie po ní pátrá, její zmizení však zatím nespojuje s povodněmi.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Blesková povodeň v Benešově nad Ploučnicí ničila majetek.

Článek

Severočeská policejní mluvčí Jana Matonohová Právu potvrdila, že policie pátrá po čtyřicetileté ženě z Benešova nad Ploučnicí. Naposledy byla prý spatřena v sobotu ve zhruba 18 hodin, tedy v době, kdy Ploučnice kulminovala.

„Svědkové jí však viděli v nezáplavové oblasti, proto je předčasné dávat její zmizení do souvislosti s povodní,“ poznamenala mluvčí a dodala, že pátrací akce po pohřešované je v plném proudu.  ČTK uvedla, že žena byla viděna naposledy v sobotu přímo v místě záplav. Po ženě pátrají hasiči a policie, zatím marně, řekl starosta Karel Vrbický. Kromě pohřešované ženy, o jejímž osudu není zatím nic známo, při sobotní povodni nikdo nezemřel, ani nebyl zraněn.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obyvatelé Žižkovy ulice se vzpamatovávají z povodňového šoku. Na domech je vidět, kam až sahalo voda, která se ulicí valila.

FOTO: Karel Otcovský, Právo

V Benešově nad Ploučnicí se v sobotu vylila řeka z koryta. Jindy klidný tok řeky Ploučnice se odpoledne během několika málo minut změnil v dravý proud, který ničil vše, co mu přišlo do cesty. Voda vystoupala do výše až půldruhého metru a vnikla do několika domů.

Evakuováno muselo být padesát lidí z domů podél řeky. Deset jich bylo v akutním ohrožení, ty museli hasiči vyprostit pomocí lan. Jednu ženu v poslední chvíli zachránil soused.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Hasiči evakuovali z domů u břehů Ploučnice zhruba pět desítek lidí.

Už v sobotu večer se situace zklidnila. Kromě lidí z deseti nejvíce zdevastovaných domů, kteří strávili noc v Sokolovně, se lidé vrátili domů.  

Reklama

Související témata:

Související články

Záplavy na Děčínsku a Českolipsku

Bouřky a přívalové deště zasáhly v sobotu Českou republiku. Největší škody napáchaly na severu Čech. V Novém Oldřichově na Českolipsku zaplavil rozvodněný...

Výběr článků

Načítám