Hlavní obsah

Dny lidí dobré vůle navštívily desetitisíce lidí

Právo, Aleš Fuksa
Velehrad

Třicet tisíc poutníků přihlíželo nedělní mši svaté, která ve Velehradě na Uherskohradišťsku vyzdvihovala odkaz slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Mši svatou celebroval kardinál Jozef Tomko, emeritní předseda Papežského kominátu pro mezinárodní eucharistické kongresy.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dny lidé dobré vůle na Velehradě

Článek

„Dnešek je příležitostí uvědomit si své kořeny a upevnit vzácné dědictví nejen osobně, ale i společensky. Obdiv k oběma slovanským věrozvěstům je v poslední době stoupající v celé Evropě. Do našich krajů přinesli Cyril a Metoděj dar víry,“ uvedl kardinál Tomko při největší katolické bohoslužbě v České republice.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Mši svatou celebroval kardinál Jozef Tomko

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Velehrad navštívili i politici KDU-ČSL - současní i bývalí.

Slavnostní bohoslužbou vyvrcholily tradiční Dny lidí dobré vůle, které jsou největší akcí v České republice u příležitosti svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Akce začala v sobotu, její součástí bylo například ruční přepisování bible, setkání vozíčkářů a turnaj ve stolním tenisu, při kterém si symbolicky mezi sebou zahráli i politikové Miroslav Kalousek a Mirek Topolánek.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Součástí programu byl i zápas ve stolním tenise mezi předsedy ODS Mirkem Topolánkem a Top 09 Miroslavem Kalouskem.

Při sobotním Večeru lidí dobré vůle, který přenášela na obrazovky i Česká televize, vybrali organizátoři na tři charitativní projekty a obětem letošních záplav 1,3 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám