Hlavní obsah

Pražskou ODS povede do voleb Vodrážka, do Sněmovny se chystá i Bém

– Praha • Aktualizováno
Právo, Jakub Mračno

V Praze povede kandidátku ODS do předčasných voleb podle očekávání první místopředseda strany David Vodrážka, z druhé pozice bude o poslanecký mandát usilovat pražský primátor Pavel Bém. Po zasedání stranické organizace hlavního města to ve středu potvrdil Právu Vodrážka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Druhý muž ODS David Vodrážka

Článek

"Můžu potvrdit, že jsem jedničkou ODS v tandemu s Pavlem Bémem,“ prohlásil Vodrážka poté, co jej nominační konference zvolila do čela pražské kandidátky.

"Cílem je, aby Praha byla jednotná a měla jednoznačně silný mandát. Chceme aktivizovat voliče ODS v Praze,“ vysvětlil základní strategii pražské organizace místopředseda občanských demokratů.

Bém zatím nemá zcela jasno, zda i po volbách zůstane hlavou pražského magistrátu. Primátor na tiskové konferenci sdělil novinářům, že o tom zatím nepřemýšlí. Rozhodnutí podle svých slov nechává až na tom, jaké povinnosti mu po zvolení do parlamentu nově vzniknou. 

Další místa na kandidátkách se volí ve středu večer. Do Sněmovny by se mělo dostat 12 až 15 zástupců. O místa mají zájem například současní poslanci Boris Šťatsný, Tomáš Dub a Petr Bratský nebo starostové městských částí Praha 2 a Praha 6 Jana Černochová a Tomáš Chalupa.

Reklama

Výběr článků

Načítám