Hlavní obsah

Vietnamci pěstovali marihuanu v objektu pronajatém od firmy šéfa ústecké ČSSD

– Teplice
Právo, Rudolf Prchal

Při středeční prohlídce průmyslového objektu v Krupce na Teplicku policie objevila pěstírnu marihuany s 1400 rostlinami. Areál je ve vlastnictví společnosti, v níž má poloviční podíl předseda ústecké krajské ČSSD Petr Benda. Právu tu potvrdil sám Benda, jakoukoli spojitost s případem však odmítl.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Krajský předseda ČSSD Petr Benda

Článek

„Neuzavírám s nájemci žádné smlouvy, na to je zde najatý správce, který má objekt na starosti. S vietnamským občanem byla uzavřena smlouva přibližně před dvěma měsíci. Ve smlouvě je uvedeno, že jde o skladování zboží, jehož zdroj není nelegální a je v souladu se zákony ČR. Správce areálu provádí pravidelné kontroly nájemců, když jsou přítomni v pronajatých prostorách. V tomto případě nájemce v budově nebyl a na jeho skladě byl visací zámek. V takovém případě nemůže jít správce do objektu. Kontrola s tímto nájemcem byla domluvena na 25. června,“ sdělil Právu Benda.

Podle něj byla policii poskytnuta veškerá pomoc při vyšetřování tohoto případu. „Není tedy pravdou, že by v mé budově byla pěstována marihuana, ani jsem neporušil žádné zákony a také jsem nezanedbal žádné povinnosti,“ ohradil se Benda.

Muž se při razii zranil

Razie v Krupce skončila zadržením dvou Vietnamců, z nichž jeden se při útěku zranil. „Při vstupu do objektu začali dva Vietnamci před policisty utíkat a seskočili z půdního okna ve třetím patře na střechu, která je ve výšce 4,5 metru. Na této střeše byli oba podezřelí zadrženi,“ uvedla mluvčí teplické policie Ilona Novotná.

Policisté museli přivolat rychlou záchrannou službu, která jednoho z mužů převezla se zlomeninou kotníku do nemocnice. Oběma cizincům bylo sděleno obvinění z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. „Zabavená marihuana bude zaslána na expertizu, která zjistí obsah THC,“ doplnila policistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám