Hlavní obsah

Protestující neonacisté se v Karlových Varech střetli s policií

Právo, mh, pko, vor
Aktualizováno

Několik desítek extrémistů protestovalo ve středu v podvečer v Brně a v Karlových Varech, proti úternímu zátahu na aktivní neonacisty. Zatímco v moravské metropoli se protest obešel bez problémů, v Karlových Varech se radikálové střetli s policií. Jeden z nich byl zatčen. Část se jich pokusila obejít policejní kordon a proniknout do centra města.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policisté před hlavní karlovarskou poštou zatýkají jednoho z pravicových extremistů.

Článek

Části protestujících se v Karlových Varech nelíbilo, že policie jim přehradila cestu. Snažili se proniknout do města, jakmile ale uslyšeli policejní sirény, dali se na útěk. Policie zadržela jednoho muže a odvedla ho do antonu. Zbytek protestujících se vydal k policejnímu ředitelství v ulici I.P.Pavlova.

Policie pak byla večer nucená hrát s neonacisty hru na kočku a na myš. Extremisté - skupina asi šedesáti lidí - se snažili ve skupinkách policistům uniknout a jinde pokračovat v protestu. Policisté po 20.00 doprovodili asi 40 radikálů do restaurace Evropa, kde se skupina rozptýlila  a objednala si občerstvení.

Neonacisté ve Varech a v Brně protestovali proti úternímu zásahu police. V noci policisté obvinili deset lidí z propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. [celá zpráva]

V Brně nebyl k zásahu důvod

Na brněnském Náměstí Svobody se shromáždilo taktéž asi sedmdesát radikálů. Za doprovodu policie se krátce po šesté hodině vydali centrem města na Příční ulici.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pochod radikálů Brnem se obešel bez výtržností.

„Budeme dál bojovat za naše myšlenky,“ prohlásil ke shromážděným radikálům mladý muž v pruhované košili. Z desítek hrdel pak zazněl pokřik „Svoboda! Odpor! Pusťte bratry domů!“ Neonacisté se pak pokojně rozešli do centra za stálého dohledu policejních těžkooděnců.

„Nebyl žádný důvod k policejnímu zásahu,“ uvedl těsně po skončení akce brněnský policejní ředitel Martin Kotlan.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám