Hlavní obsah

Volební okrsky v Karviné zůstaly kvůli chybě operátora bez spojení

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

S kuriózním problémem se v průběhu eurovoleb muselaí vypořádat radnice v Karviné. Telefonní operátor O2 totiž dodal na 57 z 62 volebních okrsků nefunkční spojení. Problém se nakonec podařilo odstranit a od půl desáté večer měly telefonické spojení všechny okrsky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Tam, kde instalovali pevné linky, dali stará, leč nefunkční telefonní čísla, takže dovolat se tam či volat z okrsků ven je zbytečné a nám funguje spojení jen na pět okrsků s mobilním připojením,“ vysvětlila, v čem je kámen úrazu mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová.

"Po zvednutí sluchátka sice oznamovací tón telefonní přístroje mají, ale po vytočení prvního čísla se ze sluchátka ozve, že spojení nebude. A podobné je to i z druhé strany. Telefony sice zvoní, ale bůhvíkde,“ řekla Swiderová.

Magistrát nahlásil chybné spojení operátorovi. Ten má na nápravu tři hodiny.

"Zatím jsme si poradili tak, že v každé komisi je někdo, komu lze volat na soukromý mobil. Ale kdyby třeba chyběly lístky nebo vznikl nějaký jiný problém, bude to trošku komplikované,“ přiznala Swiderová.

V České republice začaly volby do Evropského parlamentu v pátek úderem 14. hodiny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám