Hlavní obsah

Mítink ČSSD v Třinci proběhl v klidu, Škromach si vzal dva protestující bokem

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Něco málo přes dvě stě lidí se zúčastnilo dopoledního předvolebního mítinku ČSSD v Třinci. V davu byly i policisté v civilu, kteří na pokojný průběh akce dohlíželi. Navíc na jednom z balkonů nedaleko stojícího hotelu Steel stáli další policisté, kteří mítink monitorovali "ze vzduchu" a vše natáčeli kamerou.

Foto: Pavel Karban, Právo

Klidný průběh mítinku narušili jen tichým protestem dva muži z Havířova.

Článek

Klidný průběh narušili pouze dva muži, kteří nad hlavy okolostojících umístili plakáty s texty "Přidáme všem (dluhy) jsme strana kouzelníků" a "Klémo vrať se!"

"Jsme normální občané a nemůžeme se dívat, jak ti lidé lžou. Je to od nich čistý populismus. To, že přidám všem a zadlužím přitom stát, přece nikam nevede. Je to jen dobré k získání voličů. Tak se ale chovají lidé, kteří jsou nezodpovědní,“ vysvětlili svůj tichý protest sedmatřicetiletí Zbyněk a Jirka. Do Třince dorazili z Havířova.

Foto: Pavel Karban, Právo

Mítink ČSSD v Třinci monitorovali policisté v civilu z balkonu hotelu Steel.

Zbyněk upozornil na fakt, že v roce 2050 bude u nás podle demografických odhadů hodně důchodců. "A čím víc se nyní zadlužíme, tím hůře se budou mít naše děti.“

Jak oba protestující muži řekli, nejsou členové ODS ani žádné jiné strany. "Jsme pravičáci, ale jestli půjdeme k volbám ještě nevíme,“ dodal Zbyněk. S ním i jeho kolegou Jirkou si po skončení mítinku v klidu pohovořil místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.  

Policisté na mítinku ČSSD v Třinci nakonec vůbec nemuseli zasahovat, ani nikoho nelegitimovali. 

Reklama

Výběr článků

Načítám