Hlavní obsah

Martin Maxa podpořil v kampani komunisty

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvák a svalovec Martin Maxa zpíval v předvolební kampani do Evropského parlamentu pro příznivce KSČM. Na pražských Příkopech se jich ve středu sešly asi dvě stovky.

Foto: Lukláš Táborský, Právo

Zpěvák Martin Maxa na mítinku v Praze

Článek

Komunisty ve středu podpořil šéf Strany evropské levice a německé Levice Lothar Bisky. "Společně bojujeme za sociální Evropu. Bojujeme za mírovou Evropu, chceme ukončit politiku vojenského zapojení mimo evropské území. Společně s našimi českými přáteli bojujeme také proti radarové základně,“ řekl na tiskové konferenci.

Šéf českých komunistů Vojtěch Filip se pustil do prezidenta Václava Klause za jeho úterní prohlášení, že považuje volby do Evropského parlamentu za zbytečné. Podle Filipa nahrává tomu, aby se lidé voleb nezúčastnili.

"Nepovažuji evropské volby za jakési polovolby,“ uvedl Filip. Míní, že k eurovolbám přijde 20 procent voličů. "Mě to mrzí, protože tak občané rezignují na své právo, které by využít měli,“ sdělil.  

Před pěti lety volilo 28 procent lidí. Dodal, že v eurovolbách v roce 2004 pak bylo zvoleno šest europoslanců KSČM. Letos je podle Filipa cílem zisk sedmi křesel, ale za postačující označil i pět. Pokud by nebyl záměr splněn, mělo by z toho podle Filipa vedení strany vyvodit závěry. Uvedl, že by zvážil svolání celostátní konference, která by změnila taktiku komunistů.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám