Hlavní obsah

Šéf britských konzervativců Cameron přijel podpořit ODS

Právo, Jiří Ovčáček

Lídr britských konzervativců David Cameron v pátek večer dorazil do Prahy, aby zde podpořil v evropských volbách ODS. Večer se setkal v hotelu Aria s předsedou ODS Mirkem Topolánkem a volebním lídrem občanských demokratů Janem Zahradilem. Obě pravicové strany plánují založení eurorealistické frakce v Evropském parlamentu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

David Cameron s Mirkem Topolánkem

Článek

Cameron s Topolánkem si naplánovali na pátek pracovní večeři. Šéf toryů dorazil do Prahy na Topolánkovo pozvání. ODS a britští konzervativci se rozhodli spolupracovat v kampani před parlamentními volbami. „Chceme si vyměňovat zkušenosti z kampaní, protože k sobě máme velmi blízko,“ řekl novinářům Topolánek.

Cameron zdůraznil, že britští konzervativci a ODS na expertní úrovni spolupracují dlouhodobě. Pokud se jedná o eurorealistickou frakci v EP, bude podle Camerona spojovat strany, které vidí budoucnost Evropy v obchodu a spolupráci, ne v budování superstátu a které odmítají centralizaci, byrokracii a regulaci.

V sobotu podpoří Cameron kampaň ODS v Praze, a to na Malostranském náměstí. Následovat bude kontaktní kampaň, která skončí na Staroměstském náměstí. Cameron se projde například po Karlově mostě.

Reklama

Výběr článků

Načítám