Hlavní obsah

Dopravu v Česku komplikoval déšť, na Plzeňsku se srazilo 11 aut

Novinky, alt, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dopravu v České republice komplikoval v pátek odpoledne déšť. Staly se desítky dopravních nehod, která mimo jiné zablokovaly provoz v hlavním městě. Na Benešovsku havaroval autobus, na Plzeňsku se srazilo 11 aut. Při hromadné nehodě se zranilo nejméně šest lidí.

Článek

Nehoda u Třemošné zcela zablokovala tah z Plzně na Most. Auta se srazila na dvou místech v úseku dlouhém půl kilometru. V prvním případě se střetla tři auta, při této nehodě se nikdo nezranil.

V druhém případě se zranilo šest lidí. "Šest zraněných jsme převezli na chirurgii do nemocnice, další čtyři jsme ošetřili na místě," řekla mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková. Silnice je v místě nehody uzavřená, policie dopravu odklání. Uzavírka potrvá nejméně do půl desáté večer

Kluzká vozovka mohla stát i za nehodou zájezdového autobusu u Olbramovic na Benešovsku. Zranili se při ní tři lidé. Vozidlo najelo na krajnici a převrátilo se na bok. V autobuse cestovalo celkem 19 lidí.

Doprava v Praze zkolabovala

Hororová byla i doprava v hlavním městě. Stupeň číslo pět, tedy žádný pohyb, byl odpoledne na většině hlavních tahů. Kolaps způsobilo několik dopravních nehod.

Stála Jižní spojka kvůli nehodě na Lanovém mostě. magistrála se nehýbala od Jižní spojky do centra.

Na magistrále dále zkomplikovala už tak obtížnou situaci nehoda dvou osobních a jednoho nákladního auta, která na Hlávkově mostě svedla dopravu do jednoho jízdního pruhu. Úsek kolem Štvanice je zcela ucpaný včetně objízdných tras, protože nehoda zablokovala provoz i na Štefánikově mostě. 

Ve Vršovické ulici se srazila tři osobní auta a provoz tam byl omezen až do půl osmé.

Stála i Strakonická ulice. Tam je důvodem omezení, doprava je kvůli stavbě svedená do jednoho pruhu.

"Svou roli hraje i počasí, řidiči kvůli dešti jezdí pomaleji," řekla Novinkám pracovnice pražského dopravního centra další důvod, proč auta v Praze spíš stojí než jedou.

Zablokovaná je i D1

Rychlá jízda v dešti způsobila i několik nehod na D1 v obou směrech před Prahou. Do jednoho pruhu byla svedená doprava například na 27. kilometru ve směru na Prahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám