Hlavní obsah

Paroubková požene Zeleného Raoula až k soudu ve Štrasburku

Právo, Jiří Ovčáček

Manželku předsedy ČSSD Petru Paroubkovou rozčílil satirický komiks týdeníku Reflex Zelený Raoul, který zobrazuje chvíle před stvořením jejich potomka. Jiří Paroubek v pátek oznámil, že jeho choť Petra je ochotna si stěžovat i u Evropského soudu pro lidská práva. Prohlásil, že věří, že tento soud "umravní" kreslíře Štěpána Mareše, autora komiksu.

Foto: Aleš Kartal, ČTK

Petra Paroubková

Článek

Paroubková pohrozila Reflexu již ve čtvrtek v ČT v pořadu Před půlnocí. "Je to nechutná, nevkusná porno karikatura,“ prohlásila a postěžovala si, že se Reflex "strefuje do těhotné ženy“. Dodala, že se bude bránit právní cestou, protože omluvu neočekává. A co vlastně komiks, který tak rozčílil manželku šéfa ČSSD, zobrazuje?

Díl Zeleného Raoula s názvem "Paroubkovy erotické fantazie“ neukazuje nahé postavy, je jen vidět hruď lídra ČSSD. Petra Paroubková o svém choti hovoří v komiksu v superlativech, pronáší slova, že je "úplný Delon“ nebo k němu, když se blíží k loži, pronáší: "Poběž, tygře“. Podle komiksu došlo k radostné události v rodině šéfa ČSSD v den, kdy Paroubek svrhnul vládu Mirka Topolánka (ODS).

Předseda ČSSD Paroubek pak v pátek nešetřil silnými slovy. Komiks označil za "sprosťáctví“ a "odporný útok na těhotnou ženu“. Pokud Paroubková neuspěje u českých soudů, podle svého manžela spor požene výš. "Manželka je ochotna jít až k Evropskému soudu pro lidská práva,“ prohlásil. "Věřím, že tento soud snad pana Mareše umravní,“ dodal na adresu autora komiksu.

Foto: Reflex, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám