Hlavní obsah

Kocábova nadace nezveřejňuje povinnou výroční zprávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nadace ministra pro menšiny a lidská práva Michaela Kocába už několik let nezveřejnila výroční zprávu, Městský soud v Praze ji proto vyzval, aby mu tyto dokumenty dodala. Informovala o tom televize Prima. Každoroční zveřejňování výroční zprávy je přitom pro každou nadaci ze zákona povinné. Kocábova nadace donedávna financovala Literární noviny. Kocáb řekl, že jde o administrativní chybu ředitele nadace Jakuba Patočky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb

Článek

Nadace má mimo jiné podporovat vydávání uměleckých a literárních děl. Z rejstříku vyplývá, že na účtu má 29 miliónů korun. Podle obchodního rejstříku nadace podporuje umělce a vydávání uměleckých děl.

Soud začal nadaci prověřovat po upozornění Primy. "Vyzvali jsme nadaci, aby nám tyto listiny dodala," řekl mluvčí Městského soudu v Praze Petr Kulawiak a dodal, že pokud nadace pokyn soudu nesplní, může jí být opakovaně udělena pořádková pokuta až do výše 50 000 korun.

"Ta nadace je nejčistší nadace v této republice," řekl Kocáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám