Hlavní obsah

Účastník pražské vaječné bitvy byl obviněn, napadal policisty

Novinky, ČTK, Jaroslav Soukup
Praha

Policie obvinila jednoho z účastníků středečního mítinku ČSSD na pražském Andělu. Muž se podle policistů dopustil útoku na veřejného činitele. Spolu s ním policisté zadrželi i 15 dalších účastníků shromáždění, na němž se na představitele ČSSD snesla sprška vajec.

Článek

Podle policejní mluvčí Evy Miklíkové je zadrženým čtyřiatřicetiletý muž z Brněnska. "Muž je vyšetřován na svobodě a hrozí mu až tři roky vězení," řekla Miklíková s tím, že jej policisté obvinili z útoku na veřejného činitele.

Policisté celou akci monitorovali kamerovým systémem. Na záznamu je také údajně vidět, jak jeden ze zasahujících policistů má roztrhanou košili. V současné době kriminalisté záběry z kamer vyhodnocují. Pokud zjistí další protiprávní jednání konkrétních lidí, zahájí s nimi řízení.

Foto: Petr Horník, Právo

Lubomír Zaorálek se marně bránil vajíčkové slavě.

Mítink byl pomyslným vyvrcholením vajíčkové kampaně, která odstartovala před několika dny, kdy byl jeden z předvolebních mítinků ČSSD narušen mužem, jenž se snažil trefit Jiřího Paroubka vajíčkem. Z ojedinělého incidentu se stalo mediální téma.

Potenciální vrhači se začali sdružovat na komunitním serveru Facebook, kde vznikla kampaň "V každém městě vejce pro Paroubka". Po středečních událostech vyzval její iniciátor k zastavení dalších útoků. Incident, při němž se na představitele sociální demokracie snesly stovky vajec, odsoudili politici, ministr vnitra i prezident Václav Klaus.

Penc podal oznámení na "Paroubkovu ochranku"

V souvislosti s předvolební kampaní padlo i trestní oznámení směřované proti ČSSD. Občanský aktivista Stanislav Penc podal trestní oznámení na osoby, které na mítincích ČSSD v Litoměřicích a Teplicích omezovaly volný pohyb lid.

Penc v této souvislosti používá s odkazem na média termín "Paroubkova ochranka". Podle předešlých vyjádření ČSSD se jednalo o pořadatelskou službu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám