Hlavní obsah

Brožová: Nabídka ČSSD platí a stále ji zvažuji

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka a zpěvačka Kateřina Brožová odpověděla po vystoupení na čtvrtečním mítinku ČSSD v Českých Budějovicích na otázky Práva. Nabídka ČSSD na kandidaturu do Sněmovny podle ní stále platí.

Článek

Stala jste se letos jednou z tváří kampaně ČSSD před volbami do Evropského parlamentu. Kolikáté v řadě bylo toto vaše vystoupení?

V eurokampani to bylo, pokud přesně počítám, páté.

Zpíváte na předvolebních setkáních sociálních demokratů. ČSSD vám nabídla v severních Čechách místo na kandidátce v předčasných podzimních volbách do Sněmovny. Uvažujete stále, že nabídku přijmete?

Ano nabídka ČSSD platí a stále ji zvažuji. V médiích byla celá situace trochu překroucena. Nyní spíše uvažuji o tom, jak bych byla schopna funkci poslance zvládnout a dostát všem závazkům, které by z ní vyplývaly. Je to pro mě velice složitá situace, neboť jsem pracovně hodně vytížena a je o mně známo, když něco dělám, tak vždy s plným nasazením.

Nekomplikuje vaše rozhodnutí fakt, že část severočeské členské základny ČSSD vnímá vaši osobu kontroverzně a není vám příliš nakloněna?

Je pravda, že jsem negativní reakcí byla překvapena, ale beru to jako osobní stanovisko některých lidí a nebudu to dál komentovat, neboť se nechci nikoho dotknout a rozhodně nehodlám posílat vzkazy přes média. Je to o tom, že bychom si měli společně sednout a o celém problému si otevřeně popovídat z očí do očí, a to mne čeká v nejbližších dnech.

Jak vnímáte na mítincích své posluchače, kteří jsou asi jiní než ti, co přicházejí na klasické koncerty?

Jde o setkání na volném prostranství. Uvědomuji si, že lidé si jdou poslechnout především lídry strany, a ne jen Kateřinu Brožovou či Pavla Vítka. Přesto mám spoustu příjemných zážitků. Těší mne, když po skončení mítinku za mnou přijdou a poděkují za tu či onu písničku. Nejsou to prostě typičtí koncertní či divadelní diváci, ale jsou hrozně milí.

Takže negativní zkušenosti zatím nemáte?

Ne. Dosud při mých vystoupeních nikdo nepískal, nepokřikoval, naopak lidé se usmívají, chtějí podpisy či se společně vyfotografovat. Samozřejmě vím, že jako interpret nemusím být přijatelná pro každého.

Reklama

Výběr článků

Načítám