Hlavní obsah

Hackeři napadli web ČSSD

Praha

Internetové stránky ČSSD napadli hackeři. Na jedné ze stránek se objevil klip s názvem "Předvolební hymna - aneb začněte se bát". Uvádí ho obrázek, na němž jsou vedle sebe předseda ČSSD Jiří Paroubek a někdejší sovětský a československý komunistický vůdce Josif Stalin a Klement Gottwald. Každý z této trojice má nad hlavou malou rudou pěticípou hvězdu.

Článek

Napadená stránka se dala ještě v pátek večer prohlédnout, ve 23 hodin ale byla odstraněna. Informoval o tom server ihned.cz. V klipu jsou sestříhány karikatury vedoucích představitelů strany s různými vtipy, které se o nich na internetu již objevily dříve. Paroubek, středočeský hejtman David Rath, ale i bývalí šéfové ČSSD Miloš Zeman a Stanislav Gross či nynější předseda KSČM Vojtěch Filip jsou zachyceni při oficiálních akcích i ve chvílích volna, ale také v různých fotomontážích. Vše doprovází písnička z pohádky Lotrando a Zubejda nazvaná "Pod dubem, za dubem...".

Více než dvouminutový klip je zakončen psaným textem: "Opravdu to takhle chcete? Nemusí to tak být! Záleží jen na vás!!!" V závěru je uvedeno, že klip vytvořilo PéPé studio.

Útok hackerů na web ČSSD je dalším projevem odpůrců sociálních demokratů. Známé jsou v posledních týdnech incidenty, jež se odehrály na několika předvolebních mítincích ČSSD, kde hlavně mladí lidé házeli vajíčka na šéfa ČSSD Paroubka nebo se o to pokusili. [celá zpráva]

Sociální demokraté z těchto činů obviňují ODS, která to ale popírá. Ve středu ODS oznámila, že například za incidentem, při kterém začali dva mladíci na sobotním mítinku v Plzni házet na Paroubka vejce, má údajně na svědomí syn funkcionáře ČSSD. [celá zpráva]

"Vajíčkové útoky" i dnešní útok hackerů proti webu ČSSD se odehrávají zhruba dva týdny před volbami do Evropského parlamentu, v nichž chce ČSSD uspět, a navázat tak na své drtivé vítězství v loňských krajských a obecních volbách.

Napětí se zřejmě nesníží ani po eurovolbách, protože už počátkem října se mají konat předčasné volby do Sněmovny. Odpůrci sociálních demokratů ČSSD obviňují mimo jiné z toho, že se sbližuje s KSČM. To ČSSD popírá.

Reklama

Výběr článků

Načítám