Hlavní obsah

Včera vylučovali, zítra budou stínat, řekl Jakl ke klipu zelených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Strana zelených představila další předvolební klip. Je přímo namířen proti prezidentu Václavu Klausovi, kterého na farmě zpodobňuje netečný kohout. Předseda strany Martin Bursík mu domlouvá, aby neškodil a podepsal Lisabonskou smlouvu, zatímco si poslanec SZ Přemysl Rabas brousí sekyru. Deník Právo má k dispozici vyjádření Klausova tajemníka Ladislava Jakla.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Jakl

Článek

„Svým klipem Bursík jistě získá body u primitivů, kterým se myšlenka sekyry v politice zamlouvá. Představme si místo Bursíka nějakého kraválistu z jiné malé okrajové strany. A představme si, že tu sekyru si brousí na představitele jiného politického, náboženského či etnického zařazení. Pak nám lépe dojde, že u Bursíka máme co do činění s naplněním všech znaků podněcování k násilí a hanobení skupiny obyvatel kvůli přesvědčení,“ sdělil Jakl.

„Přijde na Bursíka tisíc policejních těžkooděnců? Odpářou bursíkovcům zelené nášivky? Asi ne, protože u Bursíka a jeho šiků je šíření nenávisti a pohrávání si s násilím normální, jsme na to zvyklí. Včera vylučovali, zítra budou stínat,“ dodal.

"Václave, teď už přestává legrace. Teď už poškozuješ nejen Českou republiku, ale i celou Evropu," promlouvá Brusík ke kohoutovi za zvuku brousku třeného o čepel sekyry. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám