Hlavní obsah

Kocáb čelí exekuci, má obstavenu část majetku

Právo, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb (za SZ) čelí exekuci. Napsal to server Týden.cz. Podle něj je na majetku politika exekuční plomba. Politik situaci nekomentoval. V minulosti však opakovaně odmítl zveřejnit své majetkové poměry, například když se ho Právo dotazovalo při nástupu do vlády.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb

Článek

Návrh na exekuci zřejmě podal liberecký podnikatel Radovan Alt. Obvodní soud pro Prahu 1 na začátku prosince 2005 jeho nárok potvrdil. Dlužná částka činí 61 tisíc korun, ministr měl také zaplatit soudní výlohy a honorář exekutora.

Kocáb Týdnu řekl, že jde o nerozumění: "Úředník v minulosti opomněl smazat tuto poznámku v katastru. Nikomu nic nedlužím." Řekl, že majetek nyní odtajňovat nebude, má k tomu prý své důvody, udělá to až v majetkovém přiznání příští rok.

Přípis „nařízení exekuce“ nyní stojí u jeho parcely v pražské Tróji a u nemovitosti v Karlově ulici.

Alt na přímý dotaz na Kocábův dluh pro server reagoval: „Naše vztahy nejsou úplně čisté. Vztahy s panem Kocábem nechci protahovat novinami.“

Spor o koupi ultralightu

Kocáb řekl, že exekuce byla nařízena poté, co prohrál spor, který se týkal nákupu ultralehkého letadla. Měl zaplatit poplatek advokátovi protistrany. "Zpozdil jsem se s platbou o pár dní a už to bylo u soudu. Samozřejmě tím, že peníze na advokátův účet přišly, se celé exekuční řízení zastavilo," řekl týdnu Kocáb. Doplnil, že soud nakonec vyhrál a protistrana mu teď peníze dluží.

Podle Týdne.cz měl ministr problémy s exekucemi už dříve. V roce 2003 se exekutoři chystali obstavit jeho dům v pražské Karlově kvůli nezaplaceným stavebním pracím, o rok později přišli vymáhat dlužnou částku od společnosti Czech Sat, a.s., v níž Kocáb figuroval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám