Hlavní obsah

Vajíčkový útok na Paroubka podnikl syn funkcionáře ČSSD

– Plzeň • Aktualizováno

Házení vajíček po předsedovi ČSSD Jiřím Paroubkovi na nedělním stranickém mítinku v Plzni má na svědomí syn vysokého funkcionáře sociální demokracie v Plzeňském kraji Miroslava Brabce. S informací v rámci předvolební kampaně přišla ve středu ODS.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Paroubek za volantem volebního kamiónu ČSSD

Článek

"Je to pravda," potvrdil Právu Brabec s tím, že svého syna Davida poznal na fotce v novinách.

"Už pět let s ním neudržuji žádný styk. Nebydlí s námi. Mrzí mě to i bolí," řekl Brabec, který je členem Okresního výkonného výboru ČSSD Plzeň a také členem Krajského zastupitelstva Plzeňského kraje a Zastupitelstva města Plzně.

"V jedenadvaceti letech je už dospělý a já mu v tom můžu těžko zabránit. Teď jsem ho vyhledal, ale nechtěl se se mnou o tom bavit," dodal "útočníkův" otec.

"Fakt, že tak rychle ODS poskytuje veřejnosti informace o viníkovi z Plzně, má dvě možná vysvětlení: buď je to člen Modrého týmu, anebo ministrování Ivana Langera zanechalo na ODS hluboké stopy, kdy disponuje informacemi z policejního vyšetřování," komentoval informaci šéf PR sekce ČSSD Petr Dimun.

"Otec, který se navíc za jeho jednání omluvil, nemůže nést odpovědnost za činy svého syna," dodal v tiskové zprávě Dimun.

V uplynulých dnech se stal Paroubek terčem vajíčkových útoků dvakrát, a to na předvolebních mítincích ČSSD v Kolíně a v Plzni. V prvním případě byli vrhači vajec úspěšní. Výzvy k vrhání vajec na předsedu ČSSD se objevily i na internetu.

Paroubek tvrdil, že se jedna taková výzva objevila „pod rouškou tzv. Modrého týmu“, tedy týmu dobrovolníků, kteří pomáhají ODS v předvolební kampani. Obvinil ODS, že vajíčkové útoky podporuje a stranu vyzval, aby se od nich distancovala. Občanští demokraté se proti Paroubkovu tvrzení ohradili. 

Reklama

Výběr článků

Načítám