Hlavní obsah

Jacques ve volebním klipu jezdí traktorem a žertuje o biomase a Klausovi

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strana zelených rozjela předvolební kampaň k evropským volbám i za pomoci satirického klipu, v němž vedle statujících představitelů strany vystupují především zvířata. "Vyřvávající kohout", který je za jednu nohu přivázán k dřevěnému kolíku a má za sebou siluetu papírového hradu je zjevně rýpnutím do prezidenta Klause. Zvířata v klipu spekulují o tom, že by bylo fajn, kdyby Evropa jejich český dvorek zkultivovala.

Článek

Zatímco v pondělí zelení prezidentovi Klausovi děkovali za to, že kritizoval Topolánkovu vládu jako příliš proevropskou, ve volebním klipu si z hlavy státu utahují.

Zvířata se na "českém dvorku" dohadují, komu dát v nadcházejících volbách hlas. Zatímco kráva se otevřeně hlásí k podpoře zelených, kozu irituje, že Káťa (Kateřina Jacques) ani pořádně neví, co je biomasa.

Poslankyně zelených si před časem zadělala na ostudu v pořadu České televize, když nedokázala Janu Krausovi objasnit, co je biomasa. V klipu pro jistotu nic neříká a věnuje se řízení traktoru, na jehož valníku mává Martin Bursík zelenou standartou.

Koza s krávou pokračují v debatě o tom, zda bude Evropa přivedena na dvorek, nebo se zvířata pouze stanou součástí "velkého kultivovaného stáda". "To ten náš kohout nebude tak vyřvávat," konstatuje koza s pohledem na kohouta, který přivázán za nohu k dřevěnému kolíku poskakuje kolem papírového modelu hradu.

Anketa

Přesvědčila vás ve videoklipu Kateřina Jacques, že už ví, co je biomasa?
Ano
5,4 %
Ne
90,2 %
Těžko říct
4,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7906 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám