Hlavní obsah

Brožová bude podle Paroubka kandidovat v jiném okrese

Právo, jov

Šéf ČSSD Jiří Paroubek v ČT uvedl, že herečka Kateřina Brožová bude kandidovat do Sněmovny za jiný okres, než za lounský. Jak v pátek informovalo Právo, ačkoliv se o této možnosti hovořilo, lounští soc. dem. Brožovou do dolní komory nenominovali a na kandidátku navrhli jiná jména.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek (ČSSD)

Článek

„Ona tam ani nekandidovala v těch Lounech, takže ona bude kandidovat v jiném okresu, pokud jsem informován,“ uvedl včera Paroubek v ČT. Přitom kritizoval Právo za zprávu o lounských nominacích do Sněmovny. Opět jej označil za „provládní deník“. [celá zpráva]

Právo ale netvrdilo, že Brožová v Lounech kandidovala. Informovalo o tom, že ačkoliv místopředseda místního OVV soc. dem. Karel Vrba ještě nedávno v tisku říkal, že zvažuje navržení kandidatury Brožové, nakonec k tomu nedošlo. Jako jedničku kandidátky do Sněmovny lounští navrhli místostarostu města a ústeckého krajského radního Jana Čermáka.

Vrba k tomu pro páteční Právo uvedl: „Jsme zemědělský okres, jestli se proslýchá, že v Litoměřicích bude kandidovat Jiří Šlégr, tak my jsme potřebovali poslance, který by něco udělal pro zemědělský okres. Kateřina Brožová je spíše pro kulturu.“

Stejně tak Právo uvedlo, že Brožová může kandidovat za jiný okres, což ostatně Paroubek v ČT potvrdil. Šéf soc. dem. také sdělil, že na jednání předsednictva ČSSD seznámil s výsledkem průzkumu veřejného mínění, podle kterého má v Ústeckém kraji Brožová podporu 48 procent voličů. „Takže má mnohem vyšší podporu než většina našich poslanců,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám