Hlavní obsah

Herečka Brožová nedostala nominaci do Sněmovny

Právo, Jiří Ovčáček

Herečka Kateřina Brožová ve středu nezískala nominaci na kandidátku ČSSD pro předčasné volby do Sněmovny. Ačkoliv se ještě nedávno hovořilo o tom, že Brožovou nominuje do dolní komory soc. dem. v Lounech, nakonec stranický okresní výkonný výbor vybral na kandidátku jiná jména.

Foto: Petr Horník, Právo

Před podzimními volbami vystupovala Brožová na mítincích ČSSD. Na snímku s Pavlem Vítkem.

Článek

„Ne. Nominovali jsme na okresním výkonném výboru jako jedničku Jana Čermáka, místostarostu Loun a krajského radního,“ řekl ve čtvrtek na dotaz Práva, zda Brožovou nominovali, místopředseda OVV ČSSD Louny a místopředseda ústecké soc. dem. Karel Vrba.

Jméno herečky podle něj nefiguruje ani na dalších místech navržené kandidátky. Nominace lounského OVV ještě bude potvrzovat okresní konference.

Vrba přitom nedávno v tisku řekl, že zvažuje navržení kandidatury Brožové právě na jednání okresního výkonného výboru. Na dotaz, proč nakonec nevybrali Brožovou, Vrba uvedl: „Jsme zemědělský okres. A jestli se proslýchá, že v Litoměřicích bude kandidovat (hokejista) Jiří Šlégr, tak my jsme potřebovali poslance, který by něco udělal pro zemědělský okres. Kateřina Brožová je spíše pro kulturu.“

Herečka, kterou prosazuje šéf ČSSD Jiří Paroubek, ale nemá ještě naději na umístění na kandidátce zcela ztracenu. Může ji nominovat jiný okres, kandidátku bude také ještě schvalovat krajská konference.

Reklama

Výběr článků

Načítám