Hlavní obsah

Paroubek dostal na mítinku vajíčkem, rajče ho minulo

Právo, Novinky, ČTK, jov, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín
Aktualizováno

Po předsedovi ČSSD Jiřím Paroubkovi ve středu na závěr předvolebního mítinku v Kolíně házeli jeho dva odpůrci vajíčka a rajčata. Rajče Paroubka minulo, vajíčko ho však zasáhlo, napsal ve čtvrtek server iHNed.cz s odvoláním na člověka, který se házení na Paroubka zúčastnil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sociální demokraté zahajují kampaň do eurovoleb. Archivní foto.

Článek

Útočníkům, který po Paroubkovi házeli, hrozí maximálně obvinění z výtržnictví.

"Ano, udělali jsme to, protože Paroubek lže a my už jsme se nemohli dívat na to, jak to lidi poslouchají a ještě si berou balónky," řekl Lukáš Botka z Kolína.

Vedoucí tiskového oddělení Lidového domu Ondřej Macura odpoledne Právu řekl, že událost nemůže potvrdit ani vyvrátit. „Na mítinku v Kolíně jsem byl, ale nic takového jsem nezaznamenal. Ale nemohu to potvrdit nebo vyvrátit, protože jsem odjížděl dříve než předseda,“ uvedl.

Večer už ale ČSSD vydala oficiální prohlášení. "Na mítinku ČSSD, kterého se zúčastnilo asi 300 lidí, nedošlo k žádnému incidentu. Po jeho skončení, při nastupování do auta, nějaký člověk na Jiřího Paroubka a jeho řidiče vrhnul ze zhruba tří metrů vajíčko. Tvrdit, že tato klukovina byla důvodem odjezdu z mítinku, je lež," sdělil v prohlášení Macura.

Policie zatím nedostala žádné oznámení o vrhu vajec na Paroubka, věc ale začala šetřit. „Nikdo žádné oznámení nepodal. Dozvěděli jsme se to z médií. Na základě jejich informací jsme to začali šetřit. Pokud by k tomu došlo, jednalo by se s největší pravděpodobností o přestupek,“ řekla Právu mluvčí kolínské policie Petra Čimová.

Obdobné útoky na české politiky nejsou příliš časté. Zřejmě nejznámějším je házení vajec na bývalého prezidenta Václava Havla. V říjnu 1991, kdy se začínal rozpadat společný československý stát, rozvášněný dav na bratislavském náměstí SNP po Havlovi házel vajíčka. Výtržníci ho netrefili, zasáhli však nynějšího českého prezidenta Václava Klause, tehdejšího místopředsedu federální vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám