Hlavní obsah

O víkendu bude oblačno, teplo nastoupí příští týden

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nynější podprůměrné teploty vezmou po nadcházejícím víkendu za své. V příštím týdnu přijde pěkné květnové počasí s teplotami kolem 25 stupňů Celsia a minimem oblačnosti. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

K postupnému oteplování bude podle ní docházet již od pátku. Poslední pracovní den tohoto týdne však bude stále ještě ve znamení oblačné až zatažené oblohy, kterou mohou zejména na jihu území doprovázet občasné přeháňky.

Ráno se mohou vyskytovat mlhy, přičemž teploty poklesnou na deset až šest stupňů Celsia. Odpoledne se rtuť teploměru vyšplhá na 16 až 20 stupňů, na Moravě může být ještě od dva stupně tepleji.

Sobota  nabídne oblačnou oblohu s přeháňkami a bouřkami. K večeru však bude oblačnosti postupně ubývat.Teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia.

V neděli již bude skoro jasno či polojasno a teploty se již dostanou do intervalu mezi 20 a 24 stupni. Večer se na většině území mohou vyskytovat bouřky.

Počátek příštího týdne ještě oblačný s podobnými teplotami jako o víkendu, v pondělí se mohou objevit i přeháňky. V dalších dnech se nicméně vyjasní a teploty by měly stoupat až nad letních 25 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám