Hlavní obsah

Vodrážka jde do voleb z prvního místa pražské kandidátky před Bémem

Právo, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

První místopředseda ODS David Vodrážka Právu potvrdil, že by měl do předčasných sněmovních voleb kandidovat coby jednička v Praze. Na druhém místě má být pražský primátor Pavel Bém.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Místopředseda ODS David Vodrážka

Článek

„Nebudu komentovat obsah ústní dohody mezi mnou a Pavlem. Nicméně to bude záviset na nominacích jednotlivých sněmů, aby to nevypadalo, že jsme se s Bémem dohodli, kdo bude jednička a kdo bude dvojka,“ uvedl Vodrážka. „Každopádně dohoda je, že nebudeme spolu soutěžit, nepůjdeme proti sobě,“ dodal.

Právě Bém je hlavním rivalem stranického šéfa Mirka Topolánka. Na loňském prosincovém kongresu proti němu Bém neuspěl. K Vodrážkově kandidatuře Bém pro Právo uvedl: "Mohu pouze potvrdit, že v Praze nejsou žádné rozpory, rozbroje či souboje o lídrovství kandidátky. Praha je a bude jednotná. S Davidem Vodrážkou pracujeme v tandemu."

Foto: Michaela Říhová, Právo

Pražský primátor Pavel Bém na čtvrteční tiskové konferenci

Pokud jde o Topolánkovu kandidaturu, je to podle Vodrážky čistě předsedova věc. Nechce mu proto doporučovat, z kterého kraje by měl do voleb jít.

Reklama

Výběr článků

Načítám