Hlavní obsah

Fischer uvedl nové ministry do úřadů

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha
Aktualizováno

Premiér Jan Fischer v pondělí uvedl do úřadu zbývající ministry svého kabinetu. Prvních šest ministrů se úřadu ujalo hned v pátek poté, co vládu jmenoval prezident Václav Klaus. Fischerův nestranický kabinet vystřídá koaliční vládu premiéra Mirka Topolánka.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Eduard Janota (vlevo), premiér Jan Fischer a bývalý šéf resortu Miroslav Kalousek.

Článek

Jako první byl v pondělí ráno do úřadu uveden ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška, kterému předal ministerstvo Cyril Svoboda. Následně se úřadu ujal Eduard Janota, ten v pozici správce státní pokladny vystřídal Miroslava Kalouska.

Rošáda pokračovala na ministerstvu práce a sociálních věcí, které dosavadní ministr Petr Nečas předá Petru Šimerkovi. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil uvedl do úřadu svou nástupkyni Danielu Kovářovou.

Foto: Petr Horník, Právo

Končící ministr dopravy Petr Bendl (vlevo), premiér Jan Fischer a Bendlův nástupce Gustáv Slamečka.

Po poledni se ujal funkce ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský, který nahradil Martina Římana, ministr vnitra Martin Pecina vystřídal Ivana Langera a ministryně zdravotnictví Dana Jurásková převzala resort od Daniely Filipiové.

Fischer se zastavil i za jedinou staronovou tváří,  kterou je ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb. Premiér vyzdvihl význam resortu zejména v boji proti šířícímu se extremismu.

Prvních šest ministrů bylo do úřadů uvedeno již v pátek bezprostředně po jmenování nového kabinetu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám