Hlavní obsah

Ministrem průmyslu a obchodu bude Vladimír Tošovský, navrhuje ČSSD

Novinky, ČTK, Jaroslav Soukup
Praha
Aktualizováno

Novým ministrem průmyslu a obchodu by mohl být předseda představenstva společnosti ČEPS Vladimír Tošovský, nominovala jej ČSSD. Designovaný premiér Jan Fischer s nominací souhlasí. Dále také uvedl, že na jménu nového ministra financí, kterým by podle premiéra Mirka Topolánka mohl být Miroslav Kalousek, se musí dohodnout politici.

Foto: ČTK

Vladimír Tošovský

Článek

Fischer v tiskovém prohlášení uvedl, že osobně nemá s Kalouskem problém. "Pokud se na toleranci jeho nominace dohodne politická reprezentace, jsem připraven i toto jméno navrhnout prezidentu republiky," uvedl designovaný premiér.

Kalouska coby staronového ministra financí navrhl v pondělí Topolánek poté, co post odmítl dosavadní náměstek Eduard Janota. [celá zpráva]

ČSSD Kalouska odmítá

ČSSD ústy svého předsedy oznámila, že nominace Kalouska do čela resortu financí je pro ni neakceptovatelná.

Ministrem průmyslu a obchodu by mohl dle ČSSD být předseda představenstva společnosti ČEPS Vladimír Tošovský. Fischer se s ním v pondělí setkal a následně oznámil, že je rozhodnut navrhnout jej prezidentu Klausovi na post ministra.

Vladimír Tošovský
Je absolventem elektrotechnické fakulty pražské ČVUT. Působil ve společnosti Středočeská energetická. V roce 2001 byl jmenován ředitelem společnost ČEZ Trade, nové organizační jednotky společnosti ČEZ, která se zabývá prodejem elektřiny. V srpnu 2005 se stal členem vedení společnosti ČEPS, která provozuje tuzemskou přenosovou soustavu. Následně se stal jejím generálním ředitelem a předsedou představenstva.

Socialisté zároveň avizovali, že souhlasí s nominací Ladislava Mika na post ministra životního prostředí a setrváním Michaela Kocába na místě ministra pro lidská práva a národnostní menšiny. ČSSD tím ustoupila Straně zelených, která oba nominovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám