Hlavní obsah

Do Sněmovny přišlo málo poslanců, schůze byla přerušena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtvrteční dopolední písemné interpelace členů vlády v demisi v Poslanecké sněmovně doprovázel nízký zájem poslanců. Když měli hlasovat, nenašel se jich dostatečný počet a dolní komora kvůli tomu nebyla usnášeníschopná. Proto její předseda Miloslav Vlček schůzi na zhruba tři čtvrtě hodiny přerušil.

Článek

"Já si myslím, že je to nedůstojné jednání. Proto jsem schůzi přerušil," řekl komentoval své rozhodnutí Vlček.

Poslanci zatím stihli projednat jednu písemnou interpelaci. Místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek se v ní obrátil na ministra financí v demisi Miroslava Kalouska kvůli situaci kolem bytů těžařské firmy OKD. Zaorálkovo nesouhlasné stanovisko však Sněmovna kvůli nízkému počtu poslanců přihlášených k hlasovacímu zařízení neodhlasovala.

"Byla využita jakási obstrukce poslanců, kteří tam byli a nepřihlásili se," popsal Vlček. Zástupci poslaneckých klubů ho však prý ujistili, že od 11:00 hodin již ve Sněmovně bude poslanců dostatek.

Zabývat by se měli například poslaneckou novelou trestního zákoníku. Ta navrhuje posunout hranici trestní odpovědnosti ze 14 zpět na 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám