Hlavní obsah

Popálená žena z Vítkova se poprvé viděla s dětmi

Poprvé po žhářském útoku ve Vítkově se popálená sedmadvacetiletá Anna Siváková mohla setkat se svými dětmi. Při útoku na rodinný domek utrpěla závažné popáleniny, její zdravotní stav se však již zlepšil a lékaři ji přeložili z jednotky intenzívní péče na běžné oddělení k jejímu raněnému partnerovi. Ve středu ji v ostravské fakultní nemocnici navštívily i její tři děti kromě dvouleté Natálky, která je stále ve velmi vážném stavu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Popálená Anna Siváková v ostravské fakultní nemocnici

Článek

"Téměř celá rodina je dnes poprvé spolu. Využili pěkného počasí a vyšli si do nemocničního areálu," řekl Kumar Vishwanathan, který už několik let pomáhá v Ostravě romské menšině. Podle něj je i důležité, že je na pokoji se svým o šest let starším druhem. "Lépe se tak se vším vyrovnávají," doplnil po návštěvě rodiny Vishwanathan.

Dát rodinu dohromady pomohl svým zásahem i prezident Václav Klaus. Muž byl totiž nedlouho po útoku převezen do vězeňské nemocnice, protože se ukázalo, že se vyhýbal trestu zřejmě za řízení auta bez řidičského průkazu. Prezident mu však kvůli mimořádné tíživé situaci na přímluvu ministra pro lidská práva a menšiny Michaela Kocába trest přerušil. Nyní hlava státu zvažuje udělení milosti.

Dvouleté dítě stále bojuje o život

Natálku, která utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na 80 procentech těla, udržují lékaři nadále v umělém spánku. Mluvčí nemocnice potvrdil, že její stav je stále velmi vážný.

Žháři na domek romské rodiny zaútočili před deseti dny. Do domu vhodili tři zápalné láhve naplněné benzinem. Policisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení a ublížení na zdraví. Prověřují i to, zda žhářský útok neměl rasový motiv.

 V souvislosti s požárem policisté pátrají po tmavém autě. Údajně projelo kolem domu těsně po žhářském útoku. Podle svědků bylo neosvětlené. Ve voze prý sedělo několik lidí. Informace o voze a členech posádky mohou svědci policii předat prostřednictvím telefonního čísla 974 721 323. "Nyní je možné potvrdit, že kriminalisté v současné době prověřují několik typů vozidel," řekla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám