Hlavní obsah

Premiér Fischer bude nominovat Juráskovou na ministryni zdravotnictví

Praha
Aktualizováno

Premiér Jan Fischer oznámil, že do vedení resortu zdravotnictví bude nominovat ředitelku Všeobecné fakultní nemocnice Danu Juráskovou. Designovaný předseda vlády to oznámil po setkání s odstupující ministryní Danielovou Filipiovou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dana Jurásková

Článek

Jurásková je první kandidátkou, kterou premiér Fischer oficiálně nominoval do svého vládního týmu. Rychlá nominace Juráskové souvisí s nynějším šířením prasečí chřipky a premiér považuje za důležité, aby resort nebyl bez vedení.

Juráskové tak bude Filipiovou doprovázet již na čtvrteční zasedání ministerské rady, které se uskuteční v Lucemburku.

Vizitka budoucí ministryně zdravotnictví Dany Juráskové

Datum a místo narození: 21. září 1961, Uherské Hradiště

Vzdělání: absolventka Střední zdravotnické školy (1980); vystudovala pedagogiku ošetřovatelství na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (1991); v letech 2000 až 2004 studovala na VŠE, kde získala titul MBA; v roce 2007 dokončila postgraduální studium oboru sociálního lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Současná funkce: ředitelka Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze od 3. dubna 2009.

Rodina: vdaná, má syna a dceru

Nový kabinet, který bude složen z nestranických odborníků nominovaných ODS, ČSSD a Stranou zelených bude prezident Václav Klaus jmenovat 8. května. Další nominace na posty ministrů chce premiér Fischer oznámit ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám