Hlavní obsah

Paroubek: Brožová pomůže oživit kandidátku

Právo, Marek Přibil, Jiří Ovčáček

Herečka a zpěvačka Kateřina Brožová řekla Právu, že se vážně zabývá nabídkou předsedy ČSSD Jiřího Paroubka kandidovat za sociální demokracii při podzimních volbách do Sněmovny. Celou záležitost podle Paroubka již projednal ústecký krajský výbor ČSSD.

Článek

„S paní Brožovou jsem o tom trochu hovořil,“ uvedl v úterý na tiskové konferenci ve Sněmovně šéf ČSSD Jiří Paroubek. „Paní Brožová je osobnost české kultury, vynikající herečka, velmi dobrá zpěvačka, je to dáma, která má názory podobné názorům ČSSD,“ doplnil.

Podle Paroubka bude Brožová jednou z osobností, která „pomůže oživit kandidátku“. Připomněl, že ČSSD chce dosáhnout v říjnových předčasných volbách „absolutního vítězství“, tedy získat 101 poslanců, aby mohla vládnout sama bez koaličního partnera.

Rozhovor s Kateřinou Brožovou v úterním Právu:

Soc. dem. vám prý nabídla kandidaturu do Sněmovny za Ústecký kraj. Je to pravda?

Ano, je to pravda. A mile mne to překvapilo.

Od koho nabídka přišla, od předsedy Jiřího Paroubka?

Ano, od pana Paroubka. Netajím se tím, že se známe, a kdo asi jiný by mě měl tuto nabídku tlumočit. Takže vše je naprosto v pořádku.

Neuvažovala jste, zda vás nechce soc. dem. na kandidátku hlavně proto, že jste známá herečka, oblíbená v českých domácnostech?

Na toto téma bych si nedovolila spekulovat. Tato otázka by měla mířit k těm, kteří mi  nabídku dali. 

Jste jednou z mediálních tváří ČSSD pro eurovolby, i v minulosti jste ji stabilně při kampaních podporovala. Přijmete šanci do politiky vstoupit?

Není tajemstvím, že se účastním kampaní coby umělkyně. Taky se netajím tím, že se sociální demokracií sympatizuji a že tuto stranu podporuji. Považuji za pokrytecké, když umělci vystupují a pak se tváří, že s tím nemají vůbec nic společného.

Takže se stanete členkou ČSSD a nabídku přijmete?

Stát se členkou v úmyslu nemám. Nicméně nabídka, kdy bych kandidovala jako nestraník, přišla a já ji momentálně zodpovědně zvažuji. A to ze všech možných úhlů, z jakých se vůbec zvažovat dá. Není mi totiž lhostejné, co se v Česku děje, a politiku sleduji dlouhodobě. Zvažuji nabídku ale i z pohledu herečky, umělkyně, která má spoustu práce, a samozřejmě i z hlediska svého soukromého a rodinného života. Není tajemstvím, že žiji sama se svojí dcerkou.

Co byste chtěla jako politička prosadit?

Tato otázka je v tuto chvíli předčasná, protože jsem skutečně ve fázi, kdy se rozhoduji, jestli na politické pole vstoupit, nebo ne. Myslím ale že bych určitě našla mnoho témat, která mne zajímají, ale určitě by šlo o oblast, ve které se pohybuji a které rozumím, a tou je kultura.  

Anketa

Dali byste hlas herečce Kateřině Brožové při volbách do Sněmovny?
Ano
7,5 %
Ne
90,3 %
Zatím nevím, záleží na programu
2,2 %
Celkem hlasovalo 19862 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám