Hlavní obsah

ČSSD nabídla Brožové místo na kandidátce do Sněmovny

Právo, Marek Přibil, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární herečku a zpěvačku Kateřinu Brožovou (41) se pokouší získat sociální demokracie pro říjnové předčasné volby. Chtěla by ji nasadit na svou kandidátku v Ústeckém kraji, a to na jednom z předních míst, zaručujících zvolení.

Foto: Petr Horník, Právo

Před podzimními volbami vystupovala na mítincích ČSSD. Na snímku s Pavlem Vítkem.

Článek

Nabídku dostala od Jiřího Paroubka, který byl v tomto volebním regionu lídrem před třemi lety a chystá se tam kandidovat znovu.

Nabídku Brožová v pondělí Právu sama potvrdila. „Mile mne to překvapilo,“ řekla. Brožová už v několika posledních kampaních soc. dem. podporovala jako účinkující. „Netajím se tím, že se sociální demokracií sympatizuji a že tuto stranu podporuji,“ dodala.

Zatím přemýšlí o tom, zda by kandidaturu a případnou poslaneckou práci zvládala i kvůli tomu, že žije sama s dcerkou. Pokud by se do Sněmovny dostala, ráda by se věnovala například kultuře.

Podnikatel a přítel Brožové Peter Kovarčík z USA, kde právě pobývá, na dotaz Práva řekl: „Myslím si, že v politice by mohla být velice úspěšná, neboť lidé jako ona v ní opravdu chybějí.“ Podle Kovarčíka se Brožová o politiku dlouhodobě zajímá a její sympatie k levici jsou opravdové.

Netajím se tím, že se sociální demokracií sympatizuji a že tuto stranu podporuji.
Kateřina Brožová

Podle šéfa ústecké krajské ČSSD Petra Bendy ohledně kandidátky zatím „není rozhodnuto o nikom“. Podle něj o jménech kandidátů budou nejprve rozhodovat místní organizace, pak okresní konference a konečné slovo bude mít krajská konference, kterou Benda očekává na konci června. Doplnil, že soc. dem. v Ústeckém kraji znovu podporuje jako lídra sněmovní kandidátky Paroubka.

Rozhovor s Kateřinou Brožovou přináší úterní vydání deníku Právo.

Reklama

Výběr článků

Načítám