Hlavní obsah

Meteorologové varují před silným větrem, dosáhne až 125 km/hod

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od nedělního dopoledne až do úterního podvečera varují meteorologové v několika krajích před silným větrem. Na některých horách může mít v nárazech až 125 kilometrů v hodině. Výstraha platí pro Moravu a Slezsko a severní a východní Čechy. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Foukat bude až do úterý.

Článek

Silný vítr bude nad české území proudit od jihu a jihovýchodu. V neděli může ve východní polovině zesilovat v nárazech až na rychlost mezi 55 a 72 kilometrů za hodinu.

V oblasti Českomoravské vrchoviny a v horských oblastech na severu území může rychlost větru dosahovat až 110 kilometrů za hodinu. V Jeseníkách může vítr foukat dokonce rychlostí 125 kilometr v hodině.

Výstražná informace platí pro Vysočinu, Královéhradecký, Liberecký, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Během úterý bude vítr od západu postupně slábnout. Vedle tohoto upozornění vydali meteorologové také výstražnou informaci na sucho, které může usnadnit  vznik požárů. [celá zpráva] Právě silný vítr by mohl případný požár zkomplikovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám