Hlavní obsah

David Duke: Na židovské extremisty spoléhá i Obama

Právo, Lenka Hloušková

Bývalý šéf hnutí Ku Klux Klan přijel ve čtvrtek do Prahy. O víkendu měl mít v hlavním městě a v Brně přednášky. Policie ho ale v pátek, ihned poté, co Právu poskytl rozhovor, zatkla a do půlnoci musí opustit republiku. Duke přijel na pozvání neonacistů.

Foto: Profimedia.cz

David Duke na archivním snímku.

Článek

Proč jste přijel do České republiky?

Vážím si vaší země, vážím si všech evropských národů, zajímám se o evropské dědictví, k němuž mě vážou kořeny, a o evropskou svobodu.

Víte proč byla vaše přednáška na Karlově univerzitě zrušena?

To, co se stalo, je klasickým příkladem poukazujícím na omezování svobody Evropanům. Nejde jen o svobodu slova, a to mě znepokojuje. Věřím v lidská práva a opravdu věřím, že jednou ze základních věcí je svoboda projevu. Bez ní nebudete vědět o různých kriminálních počinech, nebudete vědět, proti čemu se máte ve společnosti postavit a co zastavit. Divím se navíc, že mou přednášku zastavila instituce, která by měla svobodu slova, výměnu názorů podporovat. A ještě k tomu Karlova univerzita, kterou spojuje dědictví s Janem Husem.

Tušíte, proč jste nesměl promluvit?

V pozadí byl židovský tlak. Musím zároveň říci, že já ani náhodou nejsem proti islámu, židovství či křesťanství. Vadí mi ale extremismus. Bohužel extremní židovské síly mi nechtějí dovolit mluvit svobodně. Jsem totiž jeden z největších kritiků Izraele. Ukazuji na jeho jasnou rasistickou stránku. Oni prostě nechtějí, aby jiní lidé slyšeli mé poselství.

Podle mých informací o zákaz přednášky usilovali čeští politici.

Jestli nevěříte židovskému tlaku, podívejte se na židovské stránky, které se věnují důkladně mým přednáškám, projevům v celém světě. Na jejich stanoviska. Já opravdu věřím, že v pozadí zrušení akce jsou židovské síly a jejich neochota slyšet kritiku. Nechtějí slyšet o rasismu v židovském státě Izrael.

Myslíte si, že tam něco podobného funguje?

Mám zřejmé důkazy, jak to tam funguje. Dochází k segraci židovských a nežidovských dětí ve školách. Zákon nepovoluje sňatky mezi židy a nežidy. Představte si, jaký by to vzbudilo v Česku povyk, kdyby se něco podobného jen plánovalo v případě sňatků křesťanů a židů… V Izraeli jsou oblasti, kam nemohou Palestinci ani vkročit. Můžu pokračovat. Izraelci mají na svědomí masakry na civilistech v Libanonu, Gaze.

Za tu dobu, co se s nimi bavím, mi nedokázali zmíněné argumenty vyvrátit. Chovají se hůře než běloši k černochům v Jižní Africe. Slyšeli jste někdy, že by běloši na černochy házeli bomby jako v Gaze? Židovští extrémisté tohle všechno nechtějí slyšet, a už vůbec ne od Američana. Amerika Izrael přeci podporuje. Židovští extrémisté ovládají americkou zahraniční i domácí politiku. Mají vliv ve vládách po celém světě.

Každý si to nemyslí. Vaše názory společnost rozdělují.

Já nechci dělit společnost. Nikdy jsem se nezapojil do žádného násilí. Násilí neuznávám. Věřím v politickou resistenci a evropská práva na dědictví. Jestli někdo chce se mnou nesouhlasit, ať tak činí v rozhovoru. Jsem tady a jsem na něj připravený. Je to o odvaze postavit se za pravdu. Bez ohledu, zda je to bezpečné, či nebezpečné. Jinak ztrácíme svobodu.

Jste rasista?

Rozhodně ne. Necítím nenávist k dalším lidem. Hlásám, že každý národ má právo na vlastní dědictví. Věřím, že každý člověk na Zemi má lidská práva, právo na život, svobodu vyznání a podobně. Mé myšlenky tvoří jasný a uzavřený celek. Tvrdím jediné ¬- nic víc neohrozí budoucí společnost než masivní imigrace.

Podívejte se na Francii, Belgii, Velkou Británii, jak je to rozděluje. Podívejte se na rozdělená města v Německu… Jestli vše Evropa nezačne brzy řešit, čeká jí těžká budoucnost. Je hodně důležité, aby si Češi zachovali vlastní postoje. Hodně Evropanů si je bere za vzor. Odmítáte společně s Iry Lisabonskou smlouvu. To je důležité. V Evropě by měl panovat smysl pro jednotu, zároveň by se měla zachovávat každá hodnota, kultura jejího dědictví. Podívejte se třeba na Tibet, jak tam čínská migrace ničí hodnoty. Tibetu přeci Češi fandí, ne? Proč je masivní imigrace nebezpečná pro něj, ale ne pro Evropu?

Věříte vůbec v multikulturní společnost?

Věřím v multikulturní svět. Věřím ve svobodu mít různá vyznání a rasu. Věřím ale také, že každý národ má právo si hájit své dědictví. Když mluvím o tom všem, jde mi třeba o to, jak ti lidé vypadají, jaké mají oči a podobně. I to jsou tradice. Mimochodem. Jsem velmi zapálený ekolog. Proč máme hájit práva na různorodost druhů v přírodě a nepřiznávat je lidem?

Jak dlouho zůstanete v Česku?

Ještě nevím. Nejsem si jistý. Pár dnů? Bude záležet na tom, co se bude dít. Musím se podívat do programu. Zůstanu u vás tak dlouho, jak bude nutné. Chci předat Čechům své názory, odpovědět jim na jejich otázky a ukázat jim témata, která musí být řešena, okamžitě a čestně.

Víte, že Policie ČR je připravena zadržet vás v případě rasistického projevu?

Ne, nicméně se nebojím. Nejsem rasista, nečiním rasistická prohlášení. Myslím si, že mí nepřátelé jsou rasisté, ale já rozhodně ne. Cestoval jsem a mluvil jsem téměř v celé Evropě. Nikde jsem neměl problémy. Má kniha byla vydána ve čtrnácti jazycích. Byl jsem bez problémů v Německu, kde berou podobné věci opravdu vážně. Byl jsem v Nizozemsku, Belgii, Švédsku, Francii a nikde mě nestíhali. Tak si nemyslím, že by se něco podobného stalo v Česku.

Podporujete nového amerického prezidenta Baracka Obamu?

Ne. Proč? I on má přeci v pozadí peníze mezinárodních židovských extrémistů. Využil je při své prezidentské kampani. Rád bych podporoval někoho, kdo přijde s jinou zahraniční politikou než George W. Bush.

Ale i Obama, jak jsem řekl, spoléhá na židovské extremisty. Myslím si, že bychom neměli být v Iráku, ani v Afghánistánu. Nemohl jsem Bushe přímo vystát, ale Obama je v mnohém horší. Dává naději. Na rozdíl od Bushe má obraz čisté síly. Přitom posílá další naše jednotky v Afghánistánu a hrozí Iránu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám