Hlavní obsah

Otec popálené holčičky z Vítkova: Děkuji, pane Klausi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Po propuštění z věznice na Pankráci v pátek poprvé veřejně promluvil otec dvouleté dívky, která byla vážně zraněna při sobotním žhářském útoku ve Vítkově na Opavsku. V nemocnici, kde je hospitalizován s popáleninami, nešetří chválou na prezidenta Václava Klause, který ve čtvrtek rozhodl o přerušení jeho trestu za krádež. Ve svém nemocničním pokoji přijal skupinu ostravských novinářů.

Článek

"Jsem moc rád a chtěl bych panu prezidentovi strašně poděkovat za to, že můžu být zase se svojí ženou a dcerkou. Vůbec nevíme, jak dcera dopadne, teď má před sebou operaci. Věřím, že bude žít,“ řekl Pavol Kudrik novinářům. Se svou družkou a dcerou se setkal už ve čtvrtek, kdy ho do ostravské nemocnice přivezla sanitka.

Kudrik je hospitalizován na stejném oddělení jako jeho dcera Natálka a družka Anna Siváková. Každý z nich je na jiném pokoji.

Foto: Aleš Honus, Právo

Příbuzní napadené rodiny v nemocnici

Do nemocnice v pátek přišla všechny hospitalizované navštívit skupina příbuzných včetně jeho matky. „Nikomu jsme nic neudělali, tak proč to někdo udělal?. My za to nemůžeme, že  jsme cikáni,“ řekla Kudrikova matka Božena Bandurová, která se domnívá, že za útokem stojí rasismus.

Oba rodiče Natálky v pátek v nemocnici navštívila i mluvčí ministra Michaela Kocába Lejla Abbásová, aby dohodla podrobnosti stotisícového osobního daru ministra. Do nemocnice přišla v doprovodu romského aktivisty Kumara Viswanathana.

Foto: Aleš Honus, Právo

Otec napadené rodiny v nemocnici

"V nejbližší době budeme muset řešit právní náležitosti tohoto daru. Musíme například vyřešit otázku ohledně darovací daně. Také musíme zjistit, zda rodina nepřijde o sociální dávky, pokud dostane takový dar,“ dodal Vishwanathan.

Foto: Aleš Honus, Právo

Otce napadené rodiny v nemocnici navštívila i mluvčí ministra Michaela Kocába Lejla Abbasová a romský aktivista Kumar Viswanathan.

:. Otce napadené rodiny v nemocnici navštívila i mluvčí ministra Michaela Kocába Lejla Abbasová a romský aktivista Kumar Viswanathan. FOTO: Aleš Honus, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám