Hlavní obsah

Paroubek navrhl Jana Kohouta na vicepremiéra Fischerovy vlády

Aktualizováno

Předseda ČSSD Jiří Paroubek navrhl, aby se náměstek ministra zahraničí Jan Kohout stal místopředsedou úřednické vlády Jana Fischera. Paroubek to oznámil v pátek na tiskové konferenci. Kohout je kandidátem na ministra zahraničí v letní úřednické vládě.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jan Kohout

Článek

Paroubek novinářům sdělil, že nový premiér s navrženými ministry nemá problém. "Je to věc premiéra, ale ten mi neavizoval, že by bylo potřebné nominovat někoho jiného," řekl šéf sociální demokracie.  

Dosavadního náměstka ministra zahraničí Karla Schwarzenberga již seznámil premiér v demisi Mirek Topolánek s šéfem Evropské komise Josém Manuelem Barrosem ve středu na snídani v Kramářově vile, při níž mu představil také svého nástupce v čele Rady EU Jana Fischera. [celá zpráva]

O Kohoutovi coby šéfovi diplomacie překlenovací vlády Paroubek dlouho nepochyboval, jeho jméno zveřejnil ještě před předáním všech nominací ČSSD Fischerovi.

Fischer však ještě jména budoucích členů vlády neupřesnil ani v pátek po setkání s prezidentem Václavem Klausem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám