Hlavní obsah

Borůvková (ČSSD) jako první politik popírá nahrávku svých vlastních slov

– Praha

Kandidátka na místopředsedkyni ČSSD Alena Borůvková vstoupila do historie. Jako vůbec první český politik označila nahrávku svých výroků pořízenou při telefonickém rozhovoru s novinářem za falzum.

Foto: Eva Kořínková, ČTK

Kandidátka na místopředsedkyni ČSSD Alena Borůvková a předseda strany Jiří Paroubek

Článek

Výroky, které popírá, že řekla, byly zveřejněny v deníku Právu a na Novinkách ve středu 22. dubna.

„Toto jsem v životě neřekla. Důrazně to popírám. Nevím, jak se Právu podařilo získat tuto audionahrávku,“ řekla Borůvková v rozhovoru pro páteční Lidové noviny.

Borůvková hned ve středu hrozila redaktoru Práva Jiřímu Ovčáčkovi, který s ní inkriminovaný rozhovor vedl, trestním oznámením za zveřejnění výroků, z nichž vyplývá, že na funkci místopředsedkyně ČSSD ji mezi jinými doporučila Petra Paroubková, manželka předsedy strany. Po zveřejnění audionahrávky jejích slov trestním oznámením hrozit přestala.

Jiří Ovčáček Novinkám řekl, že telefonický rozhovor vznikl minulý týden v úterý 14. dubna. „Nedovedu si představit, že by někdo mohl zpochybnit tak průkaznou audionahrávku,“ podivil se Ovčáček poslední reakci Borůvkové.

„Pokud se bude pokračovat v dezinterpretaci mých výroků, tak budu dál postupovat právní cestou,“ řekla dále Borůvková v LN.

Ovčáček Novinkám sdělil, že uvítá, když Borůvková právní cestu zvolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám