Hlavní obsah

Ministr pro lidská práva Kocáb si zazpíval s odsouzenými

Právo, René Chvalina
Pardubice

Ve středu dopoledne byla v pardubické věznici otevřena nově vybudovaná ekumenická kaple. Podařilo se ji zbudovat s minimálními náklady, téměř celou ji postavili vězni, kteří si v Pardubicích odpykávají svůj trest. Slavnostní mši celebroval hlavní kaplan Vězeňské služby ČR Bohdan Pivoňka.

Foto: René Chvalina, Právo

Společně s odsouzenými zazpívali při bohoslužbě také ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb a jeho mluvčí Lejla Abbasová.

Článek

Společně s odsouzenými, kteří si v pardubické věznici odpykávají tresty i za ty nejtěžší zločiny jako jsou vražda nebo loupež, zazpívali při bohoslužbě také ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb a jeho mluvčí Lejla Abbasová.

V České republice se trend svatostánků ve věznicích rozšiřuje a jejich výstavby pokračují i v dalších zařízeních. „Existence duchovního prostoru ve věznicích pomáhá odsouzeným zamyslet se a popřemýšlet o sobě,“ uvedl Marek Ženíšek, náměstek ministra spravedlnosti pro sekci vězeňství a resortní kontroly.

„Kapli ve věznici považuji v dnešní době za standard a jsem velmi rád, že se v Pardubicích otevírá další z nich,“ potvrzuje oblíbenost vězeňských kaplí Ženíšek.

Bohoslužby ve vězeňských kaplích se pořádají většinou pravidelně a vždy se jich účastní několik desítek odsouzených. Kromě účasti na mších je mohou trestanci navštěvovat také individuálně k osobním modlitbám a zpovědím.

Reklama

Výběr článků

Načítám